Телефонуйте: (044) 222-53-66


fb vk google+
Ваша корзина
Ваша корзина порожня

Читайте також:

Чим корисні рослинні олії

Натуральні рослинні олії (синоніми – базові, транспортні, жирні) – необхідний компонент ароматерапії. Вони застосовуються для розчинення і використання ефірних олій, тому що у чистому вигляді ефірні олії не використовуються.

Натуральні рослинні олії (синоніми – базові, транспортні, жирні) – необхідний компонент ароматерапії. Вони застосовуються для розчинення і використання ефірних олій, тому що у чистому вигляді ефірні олії не використовуються.

Рослинні олії отримують двома методами: методом прессування і екстракцією леткими розчинниками. В ароматерапії рекомендують використання рослинних олій, отриманих тільки  шляхом пресування. При пресуванні не використовується висока температура, що дозволяє максимально зберегти  цінні природні якості. Отримані таким методом рослинні олії відрізняються високим ступенем очистки.

У транспортних олій свої характеристики, свої специфічні функції. На відміну від ефірних олій, транспортні олії – це ненасичені жирні кислоти, що мають низьку молекулярну масу і, отже, допомагають ефірним оліям проникати в організм. Ненасичені жирні кислоти використовуються шкірою для побудови ліпідного бар'єру. Але в організмі людини вони не синтезуються, тому він повинен отримувати  їх ззовні. Нарівні з ненасиченими жирними кислотами рослинні олії містять фосфоліпіди, воски, вітаміни A, Е, D, F і багато інших, незамінних при догляді за шкірою речовин. У порівнянні з мінеральними маслами, які отримують хімічним шляхом, рослинні олії за своїм складом дуже схожі з шкірним жиром. Завдяки цієї якості, вони широко використовуються як основа для ефірних олій не тільки в косметології, але й в медицині.

Застосування транспортних олій обумовлено їх найціннішою властивістю – вони надають стійку форму складовим ефірної олії, запобігаючи послабленню їх дії при контакті з повітрям, водою, шкірою. Крім цього, рослинні олії сприяють відновленню обмінних процесів в шкірі, збереженню її еластичності і свіжості, суттєво уповільнюють процеси старіння, живлять і зволожують шкіру, насичуючи її вітамінами і жирними ненасиченими кислотами, нормалізують мікроциркуляцію шкіри. Організм людини влаштован таким чином, що він повністю засвоює корисні речовини, що містяться в рослинних оліях. Всі натуральні рослинні олії містять велику кількість вітаміну Е, який допомагає збільшити строк зберігання олії. Також завдяки вітаміну Е рослинні олії мають сильну протизапальну, антиоксидантну і регенеруючу дію. Ще одним важливим компонентом рослинних олій є вітамін F. Він регулює клітинний обмін, покращує мікроциркуляцію крові та лімфи, нормалізує роботу сальних залоз і підвищує тургор шкіри.   

Рослинні олії – це чудове рішення проблеми чутливої шкіри, схильної до алергічних реакцій. Так як рослинні олії – це повністю натуральний продукт, в якому немає ароматизаторів і якихось хімічних складових, то їх можна сміливо використовувати і не боятися алергичних реакцій.

Є 2 основних метода використання рослинних олій. По-перше, їх можна використовувати як самостійні косметичні засоби для догляду за шкірою обличчя, рук, тіла і за волоссям. Рослинні олії застосовуються для зняття макіяжу, в якості нічного крему, для масажу. По-друге, рослинні олії використовуються в якості основи для ефірних олій. Таку суміш рослинної олії з ефірною застосовують для різноманітних масок для обличчя і волосся, розтирань, масажів, а також для догляду за шкірою обличчя, рук і тіла.

Вибір рослинної олії, яка стане основою для використання ефірної олії не менш важливий, ніж правильний вибір ефірної олії. Кожна з них має багато властивостей, які необхідно враховувати. Для складання сумішей для масажу і догляду за шкірою беруть 10-15 грам транспортної олії і додають до неї 2-3 краплі ефірної олії або їх суміші.

Олію виноградних кісточок отримують з кісточок винограду культурного. Вона має легку текстуру, швидко всмоктується в шкіру. Олія виноградних кісточок багата на вітаміни А і Е, а також містить лецитин, флавоноїди і мінерали. Вона використовується для догляду за будь-яким типом шкіри, особливо за жирним і змішаним типом шкіри. Олія виноградних кісточок має здатність регулювати саловідділення, стягує, але не закупорює пори. При сухій шкірі її можна змішувати з іншими базовими оліями у співвідношенні 1:1. Зволожує, живить і регенерує шкіру. Олія виноградних кісточок має зволожуючу, регенеруючу, протизапальну, в'яжуючу і омолоджуючу дію. Надає сильний антиоксидантний ефект. Підвищує пружність шкіри, відновлює її еластичність і свіжість. Олію виноградних кісточок рекомендують використовувати при вугрових висипах, стрептодермії, при пересушенні шкіри під дією несприятливих факторів.

Як використовувати олію виноградних кісточок?

  • Для антицелюлітного масажу:  антицелюлітний ефект можна підсилити додаванням ефірних олій ялівця, апельсина чи грейпфрута (на 2 столових ложки олії виноградних кісточок 2-3 краплі ефірної олії). Невелику кількість суміші нанести на долоню, щоб вона злегка розігрілась, і масажувати проблемні ділянки тіла  до повного всмоктування в шкіру;
  • Для очищення шкіри обличчя: нанести кілька крапель олії на змочений ватний диск і протерти шкіру;
  • Для догляду за сухою шкірою: до олії виноградних кісточок додати ефірну олію лаванди або іланг-ілангу (на 1 столову ложку олії виноградних кісточок 1-2 краплі ефірної олії);
  • Для догляду за в'янучою зморшкуватою шкірою: до олії виноградних кісточок додати ефірну олію сосни, м'яти або ялиці (на 1 столовую ложку масла виноградных косточек 1-2 капли эфирного масла);
  • Для догляду за проблемною шкірою: до олії виноградних кісточок додати ефірну олію чайного дерева чи евкаліпта (на 1 столовую ложку масла виноградных косточек 1-2 капли эфирного масла).

Олію жожоба отримують з насіння чагарника сімондсії китайської, що росте в засушених районах південної частини Північної Америки. Історія використання олії жожоба нараховує тисячоліття. Ще індійці і ацтеки застосовували його для лікування захворювань шкіри, очей і багатьох інших захворювань. Індійці почали використовувати олію жожоба ще 2000 років тому. Вони подрібнювали насіння рослин і змазували олією, що утворилася, тіло і волосся. Європейців, що розпочали освоювати пустельні райони Арізони, де жили індійці, надзвичайно вражало те, що у індійців не було зморшок, а їх волосся було густим і блискучим, незважаючи на важкий сухий климат і велику кількість пилу. Але невдовзі загадка прояснилася: виявилось, що індійці кожного дня користувались олією жожоба, називаючи його «рідким золотом». Також залишки олії жожоба були знайдені в єгипетських пірамідах, причому вона зберегла всі свої якості. Олія жожоба має тонку текстуру. Вона багата на вітамін Е, містить в собі амінокислоти, протеїн і воскоподібну речовину, що нагадує колаген. Завдяки своїй протизапальній дії, рекомендується при дерматитах і артритах. Олія жожоба має нормалізуючу дію, тому підходить не тільки для сухої і нормальної шкіри обличчя, але й для проблемної шкіри (вугри, екзема, псоріаз), а також при підвищенній сухості шкіри на ліктях, долонях, стопах, при лущенні губ. Вона ефективна також для догляду за шкірою навколо очей. Олію жожоба використовують при висипах  і попрілостях навіть у новонароджених.

Олія жожоба живить, регенерує, зволожує і омолоджує шкіру, не залишаючи жирного блиску. Віск, що міститься в ньому, захищає і живить корені волосся. Особливо олія жожоба ефективна для догляду за ламким і фарбованим волоссям, а також при лупі. Олія жожоба не залишає жирного блиску на волоссі і шкірі, забезпечує захисний шар.

Як використовувати олію жожоба?  

  • Для антицелюлітного масажу і для усунення розтяжок на шкірі: лікувальний ефект можна посилити додаванням ефірних олій ялівця, апельсина чи грейпфрута (на 2 столових ложки олії жожоба 2-3 краплі ефірної олії). Невелику кількість суміші нанести на долоню, щоб вона злегка розігрілися, і масажувати проблемні ділянки тіла до повного всмоктування в шкіру;
  • Для очищення шкіри обличчя: нанести кілька крапель олії чи суміші олій на змочений у теплій воді і віджатий ватний диск в протерти шкіру;
  • Для догляду за проблемною, запаленою шкірою: змазування шкіри чистою олією жожоба чи сумішшю з ефірною олією кедра, чайного дерева (при вугрових висипаннях), ялівця (на 1 столову ложку олії жожоба 1-2 краплі ефірної олії);
  • Для догляду за шкірою, що лущиться: змазувати її чистою олією жожоба чи накладають маски з однієї столової ложки олії жожоба і 1-2 крапель ефірної олії сантала;
  • Для догляду за сухою старіючою шкірою: змазування шкіри чистою олією жожоба чи з додаванням до неї ефірних олій лаванди, ялиці, сосни (на 1 столову ложку олії жожоба 1-2 краплі ефірної олії);
  • Для догляду за потрісканими губами:щоденний масаж губ з олією жожоба відновлює сухі і потріскані губи;
  • Для догляду за шкірою навколо очей: змазування шкіри олією жожоба в чистому вигляді чи в суміші з ефірною олією сосни (на 1 столову ложку олії жожоба 1-2 краплі ефірної олії);
  • Для догляду за шкірою після гоління: використовують олію жожоба в чистому вигляді чи з додаванням до неї ефірної олії рожевого дерева (на 1 столову ложку олії жожоба 1-2 краплі ефірної олії);
  • Для догляду за волоссям: втирати в корені волосся за 10-15 хвилин до миття голови олію жожоба або її суміш з бальзамом чи шампунем для волосся (у співвідношенні 1:9). Надає волоссю блиск і шовковистість. Для посилення ефекту можна додати 2-3 краплі ефірної олії іланг-ілангу або чайного дерева (надає волоссю здоровий блиск і усуває лупу). Ефективно усуває з волосся і шкіри голови забруднення і липкі нашарування від засобів для укладки волосся.

Олію мигдальну отримують з кісточок солодкого мигдалю. З дією мигдальної олії пов'язувала свою доглянутість знаменита єгипетська цариця Клеопатра. Саме мигдальній олії вона присвятила більшу частину свого рецептурного довідника краси. Авіценна також відносився до мигдалю з особливою пошаною. Він широко використовував його протизапальні і пом'якшуючі властивості. Мигдальна олія багата вітамінами, особливо вітамінами Е та F, містить багато ненасичених жирних кислот. Вітамін Е  - це натуральний антиоксидант, що уповільнює процеси старіння клітин і усіває запальні процеси на шкірі. А вітамін F нормалізує функцію сальних залоз і запобігає розширенню пор, сприяє росту волосся і зберігає його еластичність і блиск. Мигдальна олія застосовується для догляду за шкірою обличчя, рук, тіла і волосся. Вона добре всмоктується і підходить для будь-якого типу шкіри і волосся і для будь-якого віку. Добре живить, пом'якшує, заспокоює, регенерує, зволожує ніжну, схильну до подразнень шкіру. Надає шкірі оксамитовий відтінок і красивий рівний колір. Зменшує лущення шкіри і видимий судинний малюнок. Має протизапальну і омолоджуючу дію. Ефективна при зморшках, особливо навколо очей. Стимулює ріст волосся, допомагає при їх випаданні.

Як використовувати мигдальну олію?

  • Для масажу при целюліті і ущільненнях на шкірі: антицелюлітний ефект можна підсилити додаванням ефірних олій ялівця, розмарину, апельсина або грейпфрута (на 2 столових ложки олії-основи 2-3 краплі ефірної олії);
  • Для масажу обличчя: масаж обличчя з мигдальною олією сприяє розгладженню зморшок і має тонізуючу дію (при сухій шкірі обличчя можна додати ефірну олію лаванди або іланг-ілангу, при жирній – грейпфрута чи ялівця (1-2 краплі ефірної олії на 1 столову ложку мигдальної);
  • Для догляду за шкірою навколо очей: наносити мигдальну олію на шкіру навколо очей в чистому вигляді або при зморшках з додаванням ефірноі олії сосни (1-2 краплі ефірної олії на 1 столову ложку мигдальної олії). Можна використовувати для зняття макіяжу з очей: на змочений у теплій воді і віджатий ватний диск нанести 2-3 краплі мигдальної олії і обережно зняти макіяж з очей до повного очищення вій і шкіри повік;
  • Гаряча масляна маска: на бавовняну серветку, змочену в гарячій воді і віджату, нанести 20-25 мл підігрітої мигдальної олії, накласти на обличчя і шию на 20-30 хвилин, накривши рушником. Для збереження еластичності і пружності шкіри рекомендується проводити такі процедури 1-2 рази на місяць. Така маска особливо показана при вікових змінах шкіри і для зменшення негативних впливів хімічних косметичних засобів;
  • Аплікації при розтягненні зв'язок: на уражені ділянки накладати серветки, просочені мигдальною олією в чистому вигляді або з додаванням до однієї столової ложки основи по 2-3 краплі олії лаванди або гвоздики, 1-2 рази на день на 20-25 хвилин;
  • Для догляду за волоссям: при жирному волоссі мигдальна олія використовується в чистому вигляді: перед миттям голови втирають олію по декілька крапель, починаючи від коренів волосся. Для посилення ефекту можна до мигдальної олії додати ефірну олію кедра чи лимона (на 1 столову ложку мигдальної олії 1-2 краплі ефірної олії). При сухому волоссі олію втирають після миття у вологе тепле волосся таким саме способом, додавши для ефективності ефірну олію апельсина або іланг-ілангу.

Олію персикових кісточок отримують з кісточок персика звичайного. Олія персикових кісточок застосовується ще з часів Авіценни, який рекомендував його використання з ранозагоюючою метою. Вона зволожує, живить, пом'якшує, підвищує еластичність сухої, в'янучої шкіри. Оптимальне поєднання екологічно чистих натуральних компонентів забезпечує м'яку дію на шкіру будь-якого типу і підходить для будь-якого віку. Завдяки вмісту вітаміну В15, який має високу біологічну активність, олія стимулює обмінні процеси і сприяє профілактиці в'янення шкіри. При всмоктуванні забезпечує швидке проникнення корисних речовин. Не викликає подразнення шкіри і алергічних реакцій, тому можна застосовувати і для дітей. Має протизапальну, регенеруючу, відбілюючу дію. Зволожує, тонізує і омолоджує шкіру. Стимулює обмінні процеси в шкірі, завдяки чому запобігає її в'яненню. Застосовується для догляду за зморшкуватою і в'ялою шкірою, а також для догляду за проблемними ділянками шкіри (запалення, втрата пружності). Усуває лущення шкіри, доглядає за потрісканими губами. Сприяє усуненню запалення і почервоніння повік. Олія персикових кісточок захищає шкіру від впливу зовнішніх факторів середовища (сонця, вітру, морозу) і сприяє найшвидшому відновленню шкіри після впливу таких факторів. Досить повільно всмоктується в шкіру, тому її добре використовувати для тривалого масажу різних видів. Олія персикових кісточок застосовується для догляду за шкірою обличчя, рук і тіла.  При догляді за нігтями олія персикових кісточок усуває їх ламкість і розшарування, сприяє їх укріпленню і росту.

Як використовувати олію персикових кісточок?

  • Для антицелюлітного масажу: олію персикових кісточок можна застосовувати в чистому вигляді або разом з олією жожоба (в співвідношенні 1:1). Антицелюлітний ефект можна підсилити додаванням  ефірних олій ялівця, апельсина чи грейпфрута (на 2 столових ложки олії персикових кісточок 2-3 краплі ефірної олії). Невелику кількість суміші нанести на долоню, щоб вона розігрілася, і масажувати проблемні ділянки тіла до повного всмоктування в шкіру;
  • Для живлення і масажу шкіри: нанести кілька крапель олії або суміші олій на кінчики пальців рук і втерти в шкіру легкими рухами;
  • Для очищення шкіри обличчя: нанести декілька крапель олії або їх суміші на змочений у теплій воді і віджатий ватний диск і протерти шкіру;
  • Для догляду за проблемною шкірою: на проблемні ділянки шкіри 1-2 рази на день на 15 хвилин накладають бавовняні серветки, просочені персиковою олією. Для підсилення ефекту, усунення свербіння, відбілювання шкіри додайте 1-2 краплі ефірної олії лимона;
  • Для підвищення пружності шкіри, при зморшках, в'ялій, стомленій шкірі обличчя, шиї та рук: персикову олію накладають 1-2 рази на день на 15-20 хвилин, знимаючи залишки олії серветкою. До олії персикових кісточок для посилення ефекту можна додати ефірні олії іланг-ілангу, лаванди або ялиці (1-2 краплі ефірної олії на 1 столову ложку олії персикових кісточок);
  • Для усунення зморшок на повіках: необхідно змащувати повіки персиковою олією 1-2 рази на день на протязі 15 днів. Для посилення ефекту можна додати до олії персикових кісточок ефірну олію сосни (1-2 краплі ефірної олії на 1 столову ложку олії персикових кісточок). Для запобігання появі зморшок навколо очей персикову олію достатньо використовувати 1-2 рази на тиждень (змазувати повіки або робити аплікації);
  • Для догляду за губами: корисний щоденний масаж губ персиковою олією тривалістю 3-5 хвилин. Такий масаж усуває сухість, лущення губ, відновлює їх пружність і яскравість червоної кайми губ;
  • При опіках: можна використовувати аплікації з персиковою олією, до якої додана ефірна олія лаванди (на 1 столову ложку персикової олії 10-15 крапель ефірної олії лаванди). Цією сумішшю просочують марлеву серветку і накладають на уражену шкіру, змінюючи кожні 2-3 години. Такі аплікації знімають біль, сприяють більш швидкому загоюванню без утворення рубців;
  • Для догляду за нігтями: наносити на нігті персикову олію в чистому вигляді або з додаванням до неї ефірних олій лимона, іланг-ілангу або розмарину (1-2 краплі ефірної олії на 1 столову ложку олії-основи). Також можна використовувати суміш персикової олії з олією жожоба або зародків пшениці (у співвідношенні 1:1).

 

          Олію пшеничних зародків отримують з свіжозмелених зародків пшениці. Олія пшеничних зародків містить протеїн, вітаміни А, D, Е, цинк, фосфор. Зволожує, живить, розгладжує шкіру, стимулює обмінні процеси. Сприяє регенерації шкіри при тріщинках на долонях, стопах, завітрених, потрісканих губах. Олія пшеничних зародків особливо підходить для сухої, потрісканої, старіючої шкіри. Застосовується при свербінні, лущенні, екземі, сонячних опіках. Відновлює еластичність шкіри, добре допомагає при розтяжках після вагітності, підтягує шкіру при целюліті, а також для усунення зморшок на шиї, обличчі, особливо навколо очей.

В чистому вигляді олія пшеничних зародків застосовується рідко, так як має густу консистенцію. Використовується в суміші з олією жожоба, мигдальною або персикових кісточок у співвідношенні 1:2.

Як використовувати олію пшеничних зародків?

  • Для масажу при целюліті: олію пшеничних зародків ефективніше застосовувати в суміші з олією персикових кісточок або мигдальною (у співвідношенні 1:2). Антицелюлітний ефект можна підсилити додаванням до цієї суміші ефірних олій ялівця, апельсина або грейпфрута (на 1 столову ложку суміші олій 4-5 крапель суміші ефірних олій у рівній пропорції, або однієї з олій). Невелику кількість суміші нанести на  долоню, щоб вона злегка розігрілася, і масажувати проблемні ділянки тіла;
  • Для усунення розтяжок на шкірі після вагітності: до 1 столової ложки олії зародків пшениці додати по 1 краплі ефірних олій розмарину, м'яти, лаванди, і гвоздики. Суміш використовувати для масажу;
  • Для живлення і масажу  шкіри: нанести кілька крапель суміші олій (олії пшеничних зародків і жожоба чи мигдальної у  співвідношенні 1:2) на кінчики пальців і втерти в шкіру легкими массуючими рухами;
  • Відбілююча маска (при плямах на шкірі обличчя, ластовинні, нечистій шкірі): використовується олія пшеничних зародків в суміші з ефірними оліями лимона, ялівця або грейпфрута по 1 краплі ефірних олій на 1 столову ложку олії пшеничних зародків. Накладати серветки, просочені цією сумішшю на шкіру 1-2 рази на день на 15-30 хвилин;
  • Для догляду за шкірою, що лущиться, сухою шкірою обличчя і губами: змазувати шкіру 2-3 рази на день, злегка масажуючи, олією пшеничних зародків в чистому вигляді;
  • Олія для догляду за руками: олію пшеничних зародків можна використовувати в чистому вигляді або з додаванням ефірної олії лаванди або лимона (1-2 краплі ефірної олії на 1 столову ложку олії пшеничних зародків). Усуває лущення, дрібні пошкодження, надає шкірі рук м'якість, еластичність, пружність. Змазувати, робити легкий масаж після кожного миття рук;
  • Маска при випадінні волосся: змішати олію пшеничних зародків з ефірними оліями лаванди, лимона, розмарину (на 1 столову ложку олії пшеничних зародків 3-5 крапель ефірної олії або їх суміші). Наносити дану суміш на волосся  по всій довжині і їх корені за 15-20 хвилин до миття волос.